Vandaag gaan we helemaal voor de Thaise wok met tofu.
Gluten, ei- en kipvrij, lekker vegetarisch dus.
Alleen de kant en klare Thaise curry saus laat ik even achterwegen die maak ik zelf
waardoor ik zeker weet dat er geen gluten in zitten.
Een heerlijk recept van delicious uit het januari nummer van dit jaar.
Hieronder het recept.
1 puntpaprika
1 struikje paksoi
1 blok tahoe/tofu naturel (375 g)
4 el zonnebloemolie
2 el sesamzaadjes
6 sjalotjes, in kwarten gesneden
1 zakje Thaise currysaus*, 160 g
1 zakje verse koriander, blaadjes losgehaald
gekookte witte of zilvervliesrijst, voor erbij
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen van 1 cm breed. Snijd de paksoi in repen van 2 cm breed en houd het wit en groen gescheiden. Snijd de tahoe in blokken van 2 cm.
Verhit de wok goed. Voeg 2 eetlepels van de olie toe en voeg dan de tahoeblokjes en het sesamzaad toe. Roerbak 2-3 min. totdat de tahoe mooi goudbruin is en er veel sesamzaad op zit. Neem uit de wok en houd apart.
Verhit de wok goed. Voeg 2 eetlepels van de olie toe en voeg dan de tahoeblokjes en het sesamzaad toe. Roerbak 2-3 min. totdat de tahoe mooi goudbruin is en er veel sesamzaad op zit. Neem uit de wok en houd apart.
Wrijf de wok even schoon met een stuk keukenpapier en voeg de rest van de olie toe. Voeg de sjalotjes toe en roerbak 2 min. Voeg dan de paprika en het wit van de paksoi toe en roerbak nog 2 min. Voeg de Thaise currysaus toe en verwarm 5 min.
Voeg dan nog het groen van de paksoi toe en laat al roerend slinken. Bestrooi met de sesamtahoe en serveer met de rijst. Bestrooi royaal met korianderblad.
* Kant-en-klare Thaise currysaus op basis van kokos, koriander en citroengras. Thaise currysaus of -pasta is onder verschillende namen bij de goedgesorteerde supermarkt
Bereiden ± 25 min.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten