Bakken van taarten en koekjes zijn op dit moment een enorme uitdaging voor me.
aangezien we geen gluten, melkproducten en eieren meer mogen gebruiken
heb ik me helemaal in de veganistische keuken verdiept.
Ik vindt dat Iedereen recht heeft op een heerlijke brownie,
wat voor soort intoleranties of allergie je ook hebt
maar ik vond tot nu toe geen lekker recept.
Tot ik op dit recept stuitte:
Dit is een rijke, niet droge, glutenvrij veganistische brownie met
een vleugje bananensmaak. De smaak combinatie van bananen en chocolade
gaan goed samen. Het is vrij van zuivel, ei, noten en gluten.
Wat wil je nog meer? Je zou zelfs nog een stapje verder kunnen gaan door
de suiker te vervangen door Stevia. (persoonlijk hou ik niet zo van de smaak
van Stevia hoe vaak ik het ook probeer ik proef het overal doorheen).
foto Mowie Kay |
Veganistisch Glutenvrij Brownies Recept
Ingrediënten
2 kopjes bruine suiker
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 zeer rijpe geprakte bananen
1 kopje appelmoes
1 kopje amandelmeel
1/4 kopje rijstmeel
1 kop cacaopoeder
2 kopjes lactose vrije veganistisch chocolade chips
of
100 gram pure chocolade
2 theelepels vanille-extract
olijfolie voor het invetten ovenschaal
(in het oorspronkelijke recept wordt 1 1/4 kopjes sorghum bloem gebruikt
echter is deze niet altijd vrij van gluten, er kan er een kruisbesmetting zijn
ontstaan bij de verwerking ervan vandaar dat ik deze heb vervangen door
een deel amandelmeel en rijstmeel)
(je kunt ook altijd een nog beetje plantaardige margarine toevoegen bijv. Wajang)
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg bananen in een grote kom en pureer deze.
Voeg bananen in een grote kom en pureer deze.
In een aparte kom voeg je de bruine suiker, baking soda, bakpoeder, zout,
amandelmeel, rijstmeel en cacaopoeder. Voeg bananen, appelmoes en
vanille-extract.
amandelmeel, rijstmeel en cacaopoeder. Voeg bananen, appelmoes en
vanille-extract.
Klop tot alle ingrediënten zijn verwerkt.
2. Voeg veganistische chocolade chips of (smelt eerst de pure chocolade)
en meng door elkaar. Vet een ovenschaal (13 x 19) in met olijfolie.
Giet het mengsel in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
en meng door elkaar. Vet een ovenschaal (13 x 19) in met olijfolie.
Giet het mengsel in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
3. Bak op 180 graden gedurende 35-40 minuten, of tot een tandenstoker
er schoon uitkomt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten