Nu we gedwongen glutenvrij eten betekent dat ook dat
er niet meer alle traktaties op feestjes en op school gegeten mag worden.
In veel snoep zit gluten en gewone muffins en slagroom soesjes zijn uit den boze.
Aangezien ik toch niet zo'n voorstander ben van zoete traktaties op school
en niet wil terugvallen op ouderwetse kaasblokjes of worst (wat ook lang
niet altijd glutenvrij is) post ik vandaag een glutenvrije,
gezonde, helemaal in
het seizoen passende traktatie.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 6 snoeptomaten
- 1 eetlepel volle kwark
- bakje tuinkers
- 1 lege eierdoos
Bereiden
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze.
Snijd van elk ei een klein stukje van de onderkant en van de bovenkant.
Snijd van de bovenkant van de tomaten een stukje af en hol ze uit.
Knip de tuinkersmat in vierkantjes en verdeel deze over de 6 vakjes (of 12)
in het eierdoosje.
Plaats de eieren tussen de tuinkers en zet op elk ei een tomatenkapje.
Breng de kwark met een klein beetje zout op smaak.
Maak met behulp van een cocktail prikker stippen op elk tomatenkapje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten